DERECSKE BUDO REKREÁCIÓ TÁRSADALMI CÉLÚ VÁLLALKOZÁSOK ÖSZTÖNZÉSE

EU_zaszlo_text_1C_hu

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által 2017.március 30-án meghirdetett „Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése” című felhívás alapján a Derecske Budo Egyesület 2020.03.17. napon támogatási kérelmet nyújtott be melyet 2020.08.28-án el is nyert.

A projekt megvalósításának kezdete 2021.05.01- jén indult és a befejezésének időpontja 2022.05.01.


Projekt adatok:

Szerződés száma: GINOP-5.1.7-17-2020-00472
Szerződés címe: Derecske BUDO rekreáció
Szerződő neve: Derecske BUDO Ifjúsági, Sport és Szabadidős Egyesület
Elnyert támogatás összege: 33 940 500 Ft vissza nem térítendő támogatás
Projekt összköltsége 35 062 000 Ft, támogatási konstrukció keretében igényelt támogatás
33 940 500 (96,801380%).
Európai Unió támogatásával, a Széchenyi 2020 keretében valósul meg.


Projekt eredménye:

A Derecske BUDO Ifjúsági, Sport és Szabadidős EGYESÜLET megalakulása óta a japán harcművészet népszerűsítése mellett elhívatott a sport és egészséges életmód népszerűsítésében. Küldetésének tekinti a tudatosabb életmód iránti igény felkeltését az emberekben, függetlenül a koruktól és a társadalmi helyzetüktől.
Az egyesület üzletpolitikája olyan bevétel generálása, amelyből folyamatosan finanszírozható a tehetségek támogatása, valamint sport, szabadidős helyiség működési feltételeinek biztosítása.
További célkitűzés a térség munkanélküliségének csökkentése azáltal, hogy az egyesület olyan tevékenységet végez, mellyel hosszútávon megélhetést, jövedelmet biztosít a leendő munkavállalók részére.

A megvalósult projekt egy rekreációs központ kialakítását tartalmazza Derecske területén és az ehhez kapcsolódó speciális (Bemer, Kaatsu) kezelések, terápiák, gyógytorna, masszázs szolgáltatások értékesítését.
A pályázat elindulása után 2021 júniusától elérhető az említett gyógytorna, és gyógymasszázs szolgáltatás a derecskei, és környező települések lakosai számára az Egyesület központjában- a felújított Templomkert téri épületben.

Az újonnan induló szolgáltatások az egyesületi tagjaink és versenyzőink számára is lehetőséget nyújtottak és nyújtanak arra, hogy a karate és funkcionális tevékenységeiket kiegészítsék olyan terápiákkal, amelyre eddig nem volt lehetőségük. Gondolunk itt elsősorban a prevenciós mozgásterápiára, a sérülések megelőzésére irányuló terápiákra.
A megelőzésre fókuszáló foglalkozásokon túl, a már bekövetkezett sérülések rehabilitációjára is van lehetőségünk, legyen szó izomsérülésről, húzódásról, szalagkárosodásról vagy akár törésről amely az ,,élversenyzőink” számára is nagy segítséget jelent.

Szakembereink előzetes bejelentkezés alapján elérhetőek mindenki számára.
Szolgáltatásaink közé tartozik a gyógytorna számos területe: tanácsadás, prevenció, mozgásterápia és rehabilitáció, egyéni és csoportos foglalkozások keretében.
Fordulhatnak hozzánk bátran bármilyen gyermekkori betegséggel, ortopédiai, traumatológiai, reumatológiai, sportbaleset vagy bármely más egészségügyi, mozgásszervi problémával, amelyhez az orvos kezelésként gyógytornát vagy gyógymasszázst javasolt.

A gyermekek és serdülők életkori sajátosságait figyelembe véve ellátjuk a fiatalokat, legyen szó akár gerinc tornáról, lúdtalp tornáról, egyensúlyfejlesztésről vagy adott betegség, sérülés rehabilitációjáról.

Az idősek számára elérhető gerinc torna, mobilizáció, egyensúlyfejlesztés, és csontritkulás esetén is végezhető mozgásterápia.

Gyógyászati eszközeink segítségével széleskörű szolgáltatási palettát tudunk nyújtani a gyógyulni vágyó vendégeinknek és sportolóinknak egyaránt.

Ritkaságnak számít a nagyobb városokban is korlátozottan elérhető Kaatsu, amely egy Japán fejlesztésű találmány, amivel kiválóan alkalmasak vagyunk a rehabilitáció mellett erő, és állóképesség fejlesztésre minimális mechanikai stressz mellett. Az eszközzel anélkül érünk el edzéshatást, hogy a páciens ténylegesen megerőltetné magát a terápia vagy edzés közben.

Kiegészítő terápiaként ultrahang és elektroterápiával, lézer terápiával, és Bemer mágnesterápiával is számos esetben értünk már el eredményeket.

Hatékonyan együttműködünk a helyi háziorvosokkal, óvodával és iskolával – így megkönnyítve és leegyszerűsítve a kedves betegeink eljutását hozzánk és népszerűsítve a tudatos és egészségesebb életmódot.

Szolgáltatásaink reklámozása céljából számos népszerűsítő és szemléletformáló rendezvényt tartottunk melynek finanszírozása szintén a projektből történt.

Úgy gondoljuk, hogy sikerült megfizethető áron minőségi szolgáltatásokat meghonosítanunk a városunkban élő betegeknek, akik eddig más településekre jártak különböző rehabilitációs foglalkozásokra.