Kid's Smart Gymnastics

Segítség az iskolaérettség elérésében

KSG avagy KISOKOS tornával

Egyre több a Sajátos Nevelési Igényű gyermek

Nehezen bírkóznak meg az iskola magas elvárásaival

Elakadnak a tanulásban

Viselkedési, magatartási, valamint írás problémák…

Legfontosabb cél, hogy a gyermekeknél elősegítsük az iskolaérettség elérését, mely egy KSG foglalkozáson mozgás általi, játékos fejlesztéssel történik

A KISOKOS tornán...

Fontos viszont kijelenteni, hogy a KSG nem terápia.

,,A mi munkánk sokkal inkább a többségnek szól. Megelőzésről, mozgás készség javításról, egyszerű írás, olvasás, számolási nehézségek javításáról.”

Az alap, melyen minden gyermek végigmegy

Van az emberre jellemző egyedfejlődési sor – fejemelés, fejfordítás, hason homorítás, úszásmozdulat, gurulás, kúszás, mászás, guggolás, járás, ugrás, szökdelés  – melyen minden gyermek végigmegy.

Ezáltal érik be az idegrendszer, ez adja az alapját a beszéd, olvasás, írás készségének, valamint az összetettebb mozgásoknak és a sportági mozgásoknak is…
Az edzéseknél figyelembe vesszük az életkori sajátosságokat és az idegrendszeri érés folyamata alapján csecsemő és gyermekkori nagymozgásokat, egyéni, páros és csoportos játékokat és fejlesztő eszközöket használunk.

A jól elvégzett idegrendszeri fejlesztés nagyon meghálálja a munkát.
Akinek ezek jól mennek, ők lesznek a ,,mindent megtanuló” vagy a ,,kiemelkedően ügyes” gyerekek. Ez az alap, minden az idegrendszeri érést támogató mozgásokra épül.

Rólam

22 éve a Derecskei Karate Klub tagja és évek óta edzője vagyok. Óvodásokat, gyerekeket és felnőtteket tanítok az egyesület berkein belül. Továbbá a Járási T.Ü.CS.Ö.K program keretében karate foglalkozásokat tartok hátrányos helyzetű gyermekek számára a Pocsaji Általános Iskolában.

Találkozásom a sporttal 1998-ban kezdődött, amikor megismerkedtem a Kyokushin Karatéval.

Mivel az óvodában és az általános iskolában sokszor megvertek egyből tudtam, hogy ott a helyem az edzéseken, amikor a karate megvetette lábait Derecskén.

A célom az volt, hogy megtanuljak támadni, védekezni, puszta kézzel megvédeni magamat.

A derecskei klub ,,legrégebbeni” tagja vagyok ebből adódóan is már a kezdetektől fogva nagy szerep jutott számomra a klub életében, a későbbiekben már edzésvezetést is felvállaltam.

2014 óta foglalkozom önállóan a gyermek csoporttal Derecskén. Gyerekekkel foglalkozni igazi kihívás, szép feladat, folyamatosan keresem a legmegfelelőbb megoldásokat, hogy a lehető legtöbbet tudjuk adni egymásnak az edzéseken. Az edzésvezetés által nem csak én adok, hanem kapok is. A tanítás egy nagyon jó módja annak, hogy valamit igazából megtanuljunk, elmélyüljünk benne.

A karate vizsgák igénylik a legkomolyabb felkészülést, és a tétje is ezeknek a legnagyobb. Nekem is, és minden karatéka álma valamely danfokozat megszerzése. Ez az álom 2016-ban teljesült, amikortól kezdve fekete öves, 1. dan-os lettem.

A folyamatos önképzés elengedhetetlen számomra. 2018-ban végeztem sportedző (karate) szakon és ugyan ezen évben lettem KSG instruktor.

Csuka Tamás

Információk

EDZÉSEK HELYE

Derecske Templomkert tér 4.

EDZÉSEK IDEJE

2021. január 13-tól csütörtökön 16:30-17:20-ig

EDZŐ

Csuka Tamás KSG Instruktor, karete edző; Tel.: +36 30/521-8875

KSG ÓRÁK SZÁMA

heti 1 x 50 perc

ÁR

Napijegy: 1400 HUF; 5 alkalmas bérlet: 6000 HUF; 10 alkalmas bérlet: 10000 HUF

KOROSZTÁLY

középső és nagycsoportosok számára

A legjobb, ha a MotiBro rendszerben jelentkezel már az első edzésre is

A MotiBro rendszerben való jelentkezéshez kattints a gombra

GYAKORI KÉRDÉSEK

Az edzésen tornaruhában és mezítláb (indokolt esetben zokniban) veszünk részt.

Az új tagok számára az első alkalom ingyenes.
Fizetés alkalmi jegy (edzés végén) vagy bérlet vásárlásával lehetséges.
Az a gyerek tud részt venni a foglalkozásokon, akinek az előző alkalom fizetve volt vagy rendelkezik érvényes bérlettel.
Alkalmi jegy fizetése vagy bérlet érvényesítése edzés végén történik.
1 alkalom 1400 Ft (alkalmi jegy),
5 alkalmas bérlet 6000 Ft,
10 alkalmas bérlet 10000 Ft.

Mivel a MotiBro rendszerben történik az edzésekre való jelentkezés és a bérletkezelés is javasolt, hogy már az első edzésre is ennek segítségével jelentkezz.
A MotiBro alkalmazásban 0-24 órában lefoglalhatod és leadhatod az órádat. Egyszerű és átlátható a felülete, amin gyerekjáték eligazodni bárkinek. A MotiBroban azt is láthatod, hogy kik jelentkeztek be az adott órára. Csak egy telefon szükséges hozzá, de weben is elérhető. A sportolók számára teljesen ingyenes a használata.

Segítség a használatához:
1. Regisztráld magad a MotiBro rendszerben, ehhez kattints a következő hivatkozásra: https://www.motibro.com/signing_up?club=derecske-budo-egyesulet
2. Nézd meg az e-mail fiókod, és erősítsd meg a regisztrációd
3. A ,,megerősítéssel” meg is történt az első bejelentkezésed
4. Válaszd ki a neked való óratípust. Ez a te esetedben a ,,Kisokos Torna” lesz
5. Válassz a számodra megfelelő időpontok közül.
6. Kattints a kiválasztott edzés melletti “Bejelentkezés” gombra.

jelentkezés a kisokos torna csoportba

Regisztráció és első bejelentkezés az órákra a MotiBro rendszeren keresztül történik. Kérlek kattints a gombra a jelentkezéshez.

Videó galéria

Felvételek az edzésekről