GYÓGYTORNA

Szerezze vissza az erejét, mozgékonyságát, jókedvét

Egészségügyi végzettségű gyógytornász által vezetett komplex mozgásterápiával

Szolgáltatásaink

Gyógytorna szolgáltatások

Ha bármi kérdése van, küldjön üzenetet

Kérjen tanácsot szakértőnktől

Sokan úgy gondolják...

A gyógytornáról sokan azt gondolják, hogy az orvosok csak az idős embereknek, az öreg kor miatt kialakult mozgásszervi problémák, panaszok, fájdalmak miatt írják elő, és csak ennek a korosztálynak szükséges igénybe venni. A gyógytornász pedig csak sablonos, egyszerű, betanult mozdulatsorokat ismételtet a kezelések során egy tornateremben.
Ezt a tévhitet szeretnénk eloszlatni és arra rávilágítani, hogy mennyi segítséget nyújt nemcsak az idősek, hanem bárki számára a gyógytorna.

Mozogjon velünk biztonságosan, ellenőrzött keretek között

Keressen minket bizalommal szakmai segítségért ha...

Szolgáltatásaink

Eszközök és technikák amelyekkel dolgozunk

A BEMER mint fizikai érterápia

A jó vérkeringés a kulcs
A vérkeringés az emberi test ellátó rendszere. Tápanyagokkal és oxigénnel látja el a szöveteket és a szerveket.
Ugyanakkor a keletkező salakanyagokat eltávolítja és megtisztítja.
​Ennek a folyamatnak a 75 %-a a legkisebb véredényekben – az úgynevezett mikrokeringésben – történik.

Tudományosan igazolva

A BEMER készülékek javítják a kicsi és nagyon kicsi véredények továbbító mozgásait.
Ez a szükségletnek megfelelő véreloszláshoz vezet a legkisebb véredények hálózatában.
​Ezért a BEMER hatékony terápiás opció számos betegség és egészségügyi probléma esetén.

Az izmok a szív az agy a belső szervek ellátása megfelelő lesz a teljesítményük nő, a baktériumokat visszaverik és legyőzik a betegségeket.

Az ultrahang kezelés során a kezelő fejből kibocsátott hullámok a szervezetünkben elnyelődnek. Ma már számos kutatás alátámasztja, hogy az ultrahang több mechanizmuson keresztül is hat a szöveteinkre.

Az ultrahang, mint mechanikai inger fejti ki hatását, rezgésbe hozza a szöveteket és úgynevezett mikromasszázs hatást fejt ki azokra. Továbbá az elnyelt energia hővé alakul, hőhatásként érvényesül.

A különböző szövet típusok elnyelő képessége nagyban függ az összetételüktől, a magasabb kollagén tartalmú szövetekre tudunk a leghatékonyabban hatni az ultrahanggal. Ide tartoznak például a szalagok, ínak, az ízületi tokok és a hegszövet is.

Megfelelő kezelési dózisban, optimális kezelési paraméterekkel (intenzitás, pulzálás és idő) alkalmazva az ultrahang előnye, hogy a lehető leghatékonyabbá teheti a sejtekben, szövetekben végbemenő gyógyulási folyamatokat azáltal, hogy növeli a sejtek aktivitási szintjét, befolyásolja a sejtproliferációt, a gyulladásos folyamatokat, illetve a hegszövet átépülését is. Az ultrahang kezeléssel ezeket a folyamatokat stimuláljuk és fokozzuk, hogy minél gyorsabb legyen a gyógyulási folyamat.

A terápiában használt frekvenciák jellemzően 1,0 és 3,0 MHz között vannak. A kezelés időtartama a kezelt területtől függően 10-15 percet vesz igénybe, mely során speciális ultrahang géllel vagy gyógyszeres gél állagú készítménnyel keni be a szakember az adott területet és körkörös mozdulatokat végez a kezelőfej segítségével.

A lézer (angol eredetije: laeser) szó jelentése fényerősítés gerjesztett sugárzás kibocsátással. A lézersugárzás fontos jellemzője, hogy jól irányítható és ennek köszönhetően kis felületre is fókuszálható.

A Safe Laser alkalmazható ízületeken, izmokon, idegeken, a bőr és nyálkahártya elváltozásokon illetve az inakon is. 

A lágy lézerfény számos biokémiai folyamatot vált ki, amit biostimulációnak is nevezünk. Például elősegíti az oxigén megfelelőbb felhasználását, növeli a sejtek energiatartalmát és javítja a sejthártya transzportfolyamatait. Továbbá fokozza a szöveti mikrokeringést, ennek köszönhetően javul a kezelt terület vérkeringése és anyagcseréje is ezáltal pedig a regenerációs folyamatokat tudjuk pozitívan befolyásolni. Biostimuláció alatt tehát a felsorolt folyamatoknak köszönhető „serkentő” hatást értjük.

A kezelés további előnye, hogy fájdalommentes és a kezelés általában 5-10 percet vesz igénybe, ami a kezelendő felület nagyságától függ.

Használata javasolt degeneratív végtagízületi és gerincelváltozásokon, izomfájdalom esetén, sportsérüléseknél, ínhüvelgyulladásnál, hámhiányos sérülésnél és égési sérülésnél.

Amennyiben szeretne még többet megtudni erről a kezelési módról és szakorvosok, sportolók személyes véleményét is szívesen olvasná, az alábbi oldalt javasoljuk. https://www.safelaser.hu/

A masszázspisztoly vibrációt és pulzálást alkalmazva, mély, koncentrált nyomással hat az izmainkra, amivel gyorsítja a vérkeringést és ezáltal a regenerálódást is.

Az elnevezés az alakjából származik, hiszen alapvetően pisztolyra emlékeztet.
A pisztolycső végén egy fej található, ami legtöbbször labda alakú. Ez a fej lüktet és rezeg, gyakorlatilag ez adja a masszázs hatását az eszköznek.

A masszázspisztoly különböző méretű és formájú fejekkel rendelkezik, amelyek más-más testrészek és problémák esetén használhatók jól.

A Kaatsu olyan tudományos, precíz orvosi háttérrel rendelkező edzésfajta, ami a szervezet öngyógyító képességének támogatásával az életkornak megfelelő maximális terhelhetőséget biztosítja.

A módszer a gyakorlatban a véráram mérséklésről szól.

A Kaatsu-val végzett edzések során pántokat helyezünk el a felső- vagy alsó végtag törzshöz közelebb eső pontjaira, melyeket egy kis gép segítségével, ami valójában egy programozott kompresszor, adott nyomásra fújunk fel. A mozgás ezekkel az ergonomikus pántokkal a testünkön történik.

Nagyon egyszerű, alapvető és kis ellenállással történő mozgásról beszélünk.

A viszonylag alacsony ellenállás miatt rendkívül ízületkímélő edzésformának tekinthető. Ez nagyon sok esetben óriási előny, főleg ha sérüléssel küszködők, esetleg idősebbek edzéséről van szó. Lehetővé teszi az életkornak megfelelő maximális terhelhetőséget.

Az ízületekről, izmokról, kötőszövetről tehát teljes mértékben lekerül a mechanikai stressz a nagy súlyok elhagyása miatt. Ezzel szemben a metabolikus stressz az, amiben a Kaatsu hatékonysága rejlik, ugyanis az izmok anyagcseréjére gyakorolt hatása miatt lesz egyedülálló hatású, olyannyira, hogy más ismert és biztonságos módszerrel nem váltható ki ez a fajta gyors és megdöbbentő válasz a szervezettől.

A tape használata fontos kiegészítő kezeléssé vált a mozgásszervi rehabilitációban, sport rehabilitációban egyaránt. Az általunk használt biomechanikai tape egy olyan eszköz, amelyet a testre kívülről helyezünk fel annak érdekében, hogy az izmok munkájára és az ízületek mozgására hatást fejtsen ki.

A szakszerűen felhelyezett biomechanikai tape csökkenti a sérült szövetek munkáját, támogatja a gyenge izmok aktivitását, javítja az ízület stabilitását és mindezek által hozzájárul a helyes mozgásminták visszaállításához.

Rólam

Katona Réka vagyok gyógytornász-fizioterapeuta.

2021-ben szereztem diplomát a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán. Tanulmányaim alatt vált világossá számomra, hogy a választott szakmám milyen távlatokat tud nyitni az ember életében. Hálás vagyok érte, hogy a mindennapokban olyan munkát végezhetek, ami során hozzájárulhatok a páciensek céljainak eléréséhez és mindeközben végig követhetem a fejlődésüket.
A munkám során és a mindennapokban is szem előtt tartom, hogy „az egészség az élet forrása, nem pedig az élet célja”. Azon dolgozom, hogy ezt a hozzám fordulók is felismerjék és a mozgásterápián keresztül feltöltsék, megőrizzék ezt a forrást. A valódi siker alappillérének tartom, hogy a páciensek bizalommal legyenek a szakember irányába. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy empatikusan, türelemmel és a lehető legjobb tudásunkkal forduljunk minden páciensünkhöz.
MOZOGJON VELÜNK

Tanácsadás, Prevenció, Mozgásterápia És Rehabilitáció

A gyógytornákon biztonságosan, ellenőrzött keretek között mozoghatnak és tehetnek egészségük visszanyeréséért és életminőségük megőrzéséért.

1. Konzultáció

Szakembereink előzetes bejelentkezés alapján elérhetőek mindenki számára. Kérjen telefonon tájékoztatást és időpontot egyéni állapotfelmérésre.

2. Állapotfelmérés

Az első alkalommal a gyógytornász alaposan kikérdezi a pácienst, majd megvizsgálja a fájdalmas testrészt, aminek célja a panaszok feltárása, és az okok felkutatása.

3. Célok

Ezt követően meghatározza a vizsgálatnak megfelelően a kezelési célokat, és azokat a lehetőségeket, melyekkel ezt el lehet érni.

4. Kezelések

Ezután kerül sor a gyógytornára melyen felül a gyógytornász kiegészítő terápiákat (ultrahang, lézer, Bemer mágnesterápia, kineziotape) is használhat a hatékonyság növelése érdekében.

Gyógytorna

Árlista

 • Állapotfelmérés, vizsgálat 7 000 Ft
 • Egyéni gyógytorna 6 000 Ft

  (állapotfelmérés után, / alkalom)

 • Egyéni gyógytorna bérlet 54 000 Ft

  (állapotfelmérés után, / 10 alkalom)

 • Egyéni gyógytorna 5 000 Ft

  (Derecske Budo Egyesület tagjainak, állapotfelmérés után, / alkalom)

 • Egyéni gyógytorna bérlet 45 000 Ft

  (Derecske Budo Egyesület tagjainak, állapotfelmérés után, / 10 alkalom)

A gyógytorna során célom, hogy feltárjam a páciens valódi problémáját és hatékony megoldást találjunk a probléma forrására. Egyénközpontú, körültekintő és komplex terápiát nyújtok Önnek.

Katona Réka
Gyógytorna-fizioterapeuta

kapcsolat

Kérjen segítséget gyógytornászunktól

Időpontfoglaláshoz, konzultáció kéréséhez hívja a 06 70/424-2674 telefonszámot

Elérhetőség

Nyitvatartás

Kérdése van? Küldjön üzenetet