Rólam

Katona Réka vagyok gyógytornász-fizioterapeuta.

2021-ben szereztem diplomát a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán. Tanulmányaim alatt vált világossá számomra, hogy a választott szakmám milyen távlatokat tud nyitni az ember életében.
Hálás vagyok érte, hogy a mindennapokban olyan munkát végezhetek, ami során hozzájárhatok a páciensek céljainak eléréséhez és mindeközben végig követhetem a fejlődésüket.

A munkám során és a mindennapokban is szem előtt tartom, hogy „az egészség az élet forrása, nem pedig az élet célja”. Azon dolgozom, hogy ezt a hozzám fordulók is felismerjék és a mozgásterápián keresztül feltöltsék, megőrizzék ezt a forrást.
A valódi siker alappillérének tartom, hogy a páciensek bizalommal legyenek a szakember irányába. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy empatikusan, türelemmel és a lehető legjobb tudásunkkal forduljunk minden páciensünkhöz.

Mivel a gyógytorna életkortól független, ezért a munkám során fiatalokkal, felnőttekkel és idősebb korosztállyal egyaránt találkozom.
Az eddigi tapasztalataim szerint elmondhatom, hogy hamar megtalálom a közös hangot mindegyik korosztállyal, így a terápiák során lehetőségem nyílik arra, hogy alaposabban megismerjem a páciensek valódi problémáját és a fájdalmuk forrását.
Mindez hozzásegít ahhoz, hogy egyénközpontú terápián keresztül a gyógytorna eszközeinek széles palettáján hatékonyabbá tegyük a gyógyulás folyamatát.

Mindezek mellett fontosnak tartom a folyamatos szakmai fejlődést, hisz ez elengedhetetlen ahhoz, hogy naprakész tudással segítsük a pácienseinket. Ennek érdekében a szakmai továbbképzéseken túl jelenleg a Semmelweis Egyetemen folytatom tanulmányaimat.