Rólunk

Új terem, új lehetőségek!

A volt kisegítő iskola évekig magányosan pusztuló falai között új élet kezdődött 2020. január 31-től. A belső felújítás befejeztével e napon tartotta ugyanis új edzőtermének avató ünnepségét a Derecske Budo Egyesület.

Az egyesületünk számára egy remek lehetőség nyílt közel egy évvel ezelőtt, amikor arra a közös megállapodásra jutottunk az önkormányzattal és a helyi vállalkozókkal karöltve, hogy az igen elhanyagolt állapotban lévő Templomkert tér 4. szám alatt található volt kisegítő iskola épületét felújítjuk és egy edzőtermet alakítunk ki. Az épület belsejének felújításával a kiszolgáló helyiségeken kívül kialakításra került egy nagy terem, amit elsősorban karate edzések tartására szánunk, valamint egy kisebb terem, amit funkcionális edzések tartására rendeztünk be.

Ennek az edzőteremnek a kialakításával új távlatok nyílhatnak, új csoportokat tudunk indítani, mind a gyerekek mind a felnőttek részére, nem csak karate, hanem egyéb testfejlesztő edzések témájában (pl. kondicionáló edzések). Úgy gondoljuk, hogy ez a hely az otthonunkká fog válni, és bízunk benne, hogy be fogjuk tudni népesíteni és hosszú távon itt nagy tömegeket tudunk egészséges életre és mozgásra tanítani.

Egy példátlan összefogásre került sor ebben a projektben, hisz egy olyan megállapodás született, hogy az anyagiak egyharmad részével a helyi önkormányzat, egyharmad részével a helyi vállalkozók és a fennmaradó egyharmad részével maga az egyesület járul hozzá ezen beruházás sikerességéhez.

Nagyon nagy kihívás volt ez az épület, de a résztvevők mindvégig érezték magukban az erőt. A Derecske Budo Egyesület köszöni a város támogatását és a vállalkozók hozzájárulását. Ugyanakkor az egyesület is nagymértékben hozzá tette a magáét; a lehetőségéhez képest anyagilag is és társadalmi munkában is. Minden tagunk ezen dolgozott.

Január 31-től új lehetőség nyílt a számunkra a jövőre nézve. Külön váltak a kezdő és haladó karate edzések. Versenyzők számára külön edzéslehetőségek nyíltak. Újabb csoportok indultak a funkcionális edzés kapcsán: minden nap van, akár reggel is, akár hétvégén is. Fiataloknak okosító torna indult. Lehetőség nyílt személyi és kiscsoportos edzésekre egyéni időpontokban, és Kisokos torna magánórákra. Masszázs szakemberek is bevonásra kerülnek. Bővült az edzői gárda Balogh Ádám személyi edzővel, a helyi Street Workout meghonosítójával.

Bízunk abban, hogy fenntartható lesz az épület és úgy szeretnének dolgozni, hogy a derecskei sportélet megkerülhetetlen szereplőivé váljunk.