You are currently viewing 20 éves jubileumát ünnepelte a Derecske Budo Ifjúsági, Sport és Szabadidős Egyesület 2018. november 3-án

20 éves jubileumát ünnepelte a Derecske Budo Ifjúsági, Sport és Szabadidős Egyesület 2018. november 3-án

  • Post category:karate

A jubileumi program a Városi Sportcsarnokban vette kezdetét, ahol 15 órától mind a jelenleg aktív, mind pedig az egykori klubtagok magukra ölthették karate ruhájukat, hogy egy nagy közös nyílt edzés keretein belül ünnepeljék e jeles évfordulót.

Az eseményt Sensei Pápai Zoltán az egyesület elnöke nyitotta meg, aki külön köszöntötte Bakó István urat, Derecske Város Polgármesterét, valamint Bordán Szabolcs önkormányzati képviselő urat. Üdvözölte a környező klubok vezetőit, fekete öveseit és a hazai, derecskei karatésokat valamint a lelátón helyet foglaló közönséget. Ezt követőn Polgármester Úr beszédében örömét és elismerését fejezte ki az immár 20 éve működő egyesület vezetőinek és tagjainak.

A megnyitó után kezdetét vette a közös mozgás, melyet a jelenlévő fekete övesek tartottak. A bemelegítést a Kyokushin Karate alaptechnikái követték, majd pedig a jóval látványosabb formagyakorlatok következtek. A páros küzdő jellegű gyakorlatok során már mindenki megizzadt kicsit, és a régi tagok is újra átérezhették, hogy milyen is volt anno karatézni.

A nyílt edzés második részében a gyerek csoport adott ízelítőt jelenlegi tudásából majd a fekete öves mesterek egy formagyakorlatokból álló csokrot mutattak be a közönségnek. A sort a versenyzői csoport zárta, akik prezentálták a nézők számára, hogy hogyan is néz ki a kyokushin harcmodor és mely elemekből épül fel a ,,full kontakt” rendszerben zajló küzdés.

Az ünnepi rendezvény a Művelődési házban folytatódott 18 órától, ahol ,,Zoli Sensei” folytatta beszédét. Mesélt a kezdetekről, hogyan is indult el 20 évvel ezelőtt a karate népszerűsítése Derecskén, és ezek után milyen fordulópontokon lépett át az egyesület. Mesélt a jelenről, az egyre növekvő munkáról az egyesületen belül (új funkcionális csoport és ovi karate), a versenyzőkről és a szülői közösségről. És mesélt a jövőről, amelynek középpontjában az élversenyzéshez szükséges támogatottság megteremtése és egy saját dojo megvalósítása van. Ezek után ajándékok átadására, és tabló felavatása következett, amely a leendő dojo dísze is lehet.

A közös vacsora, fotó és videó nézegetés után a hangulatot Balogh Ádám és csapata fokozta, akiktől egy lélegzetelállító Street Workout bemutatót láthattak a jelenlévők; majd Csuka Tamás résztvételével, latin táncokkal forrósították fel a hangulatot a fellépők; végezetül Nagy Kíra énekelt szebbnél szebb dalokat. Ezek után hajnalig tartó mulatsággal ünnepelték ezt a jeles évfordulót.