You are currently viewing III. NYÁRI Napközis TÁBOR Derecskén

III. NYÁRI Napközis TÁBOR Derecskén

  • Post category:karate

2020. június 16. (kedd)- június 20. (szombat) között lezajlott az idei évben az első napközis táborunk – elsősorban a haladó tagok részvételével.

Minden nap három edzést tartottunk: reggel futó, kondicionáló, okosító edzés volt, délelőtt küzdőtechnikai edzés, ahol volt lehetőség az egyes technikák kielemzésére, csiszolására (támaszok beállítása, dinamika fejlesztése), az erőátvitel tesztelésére, kombinációk összegyakorlására, illetve reakciós (tempó, kontra) és favorit technikák gyakorlására.

Délutánonként pedig minden nap a nyári vizsgákra készültünk kihonnal és formagyakorlatokkal.

Nagy örömünkre szolgált, hogy ismét eljött hozzánk a táborba Yeti (Kovács Gergő) a répcelaki Rakurai Egyesületből, illetve köztünk volt most első alkalommal a kapuvári Castrum SC kiválósága, a többszörös utánpótlás EB helyezett 1. danos Pantelics Bence is.

Bencével a gyakorláson túl a motivációs beszélgetésünk is volt, melyből bízunk benne, hogy fiatal versenyzőink is tudnak meríteni… 😉

Pénteken Shihan Dr. Bogdán Olivér (5. dan) is csatlakozott hozzánk, és tartott egy remek edzést a leendő vizsgázóknak.
A tábor zárásaként szombaton délelőtt lezajlott az új teremben az első övvizsga, de egyesek hívhatták szintfelmérőnek, vizsgafelkészítő edzésnek is.

Az eseményt Olivér Shihan vezette – aki a Szervezet Dankollégiumának is tagja – így amellett, hogy a sorokban állók új impulzust kaphattak, lehetőség nyílt az utolsó tanulófokozat megszerzésére is.

Olivér Shihan komplex módon végigvezette a vizsgázókat a kyokushin karate mozgásanyagán, figyelmet fordítva a technikai pontosságon kívül az állóképességi, és erőnléti elemekre is.

Nagy büszkeségünkre tagjaink közül többen is előreléphettek egy fokozatot.

A nap hőse mindenképpen Szilasi Lajos volt, aki kora ellenére a megpróbáltatás során többször is nagyot küzdve önmagával megszerezte az utolsó tanulófokozatot, az 1. kyut.

Az utánpótlás versenyzőink közül Tóth Zoltán sárga övet (6. kyu), Újfaludi Bence zöld övet (4. kyu) szerzett.

Az Újfaludi családból még ketten léphettek előre: mind Géza, mind Levente 5. kyu fokozatot kaptak. A kezdők közül pedig Sipos Rebeka szerezte meg az első tanulófokozatát, a 10. kyut.

Previous
Next

Megyünk tovább, és tesszük a dolgunkat! A csapattal együtt!!!

Olivér Shihan kifejezte örömét, hogy milyen szépen egyben van a csapatunk – igaz, hogy az építkezés kerékbetört a járvánnyal, de a csapat magja megmaradt, és erre építve bízunk benne, hogy az új terem valóban új lehetőségeket fog adni a karate népszerűsítésére a jövőben.

Bízunk benne, hogy a nyáron még több sikeres vizsgázó lesz, sőt még a fekete övesek száma is gyarapodni fog…