You are currently viewing Derecske BUDO Rekreáció – avagy gyógytorna és gyógymasszázs Derecskén

Derecske BUDO Rekreáció – avagy gyógytorna és gyógymasszázs Derecskén

  • Post category:karate
A Derecske Budo Egyesület 2020-ban európai uniós pályázatot nyert ,,Derecske BUDO Rekreáció Társadalmi Célú Vállalkozások Ösztönzése” címmel. Az elképzelés az volt, hogy olyan tevékenységi körökkel bővítsük egyesületünket, ami a sport köré épülő közösségünk érdekeit is szolgálja. Ennek megfelelően a megvalósítandó projekten belül a gyógytorna és a gyógymasszázs szolgáltatásokkal bővült tevékenységünk.

Úgy gondoljuk, hogy ez a projekt értünk, derecskeiekért jött létre és az a célunk, hogy a program időszakának lejárta után is megálljon a saját lábán, és hosszú távon segítse a derecskei lakosok egészségét és jólétét.

A pályázat megvalósítása már elindult, így 2021 júniusától elérhető az említett gyógytorna, és gyógymasszázs szolgáltatás a derecskei, és környező települések lakosai számára az Egyesület központjában- a felújított Templomkert téri épületben.

Az újonnan induló szolgáltatások az egyesületi tagjaink és versenyzőink számára is lehetőséget nyújtanak arra, hogy a karate és funkcionális tevékenységeiket kiegészítsék olyan terápiákkal, amelyre eddig nem volt lehetőségük. Gondolunk itt elsősorban a prevenciós mozgásterápiára, a sérülések megelőzésére irányuló terápiákra. Fontos a helyes nyújtási technikák megtanulása, valamit az újonnan beszerzett eszközök által a regenerációs folyamatokat is tudjuk majd pozitívan befolyásolni.
A megelőzésre fókuszáló foglalkozásokon túl, a már bekövetkezett sérülések rehabilitációjára is lehetőség lesz, legyen szó izomsérülésről, húzódásról, szalagkárosodásról vagy akár törésről.
Azt valljuk, hogy nem csak a tüneteket kell kezelni, hanem a sérülés, fájdalom, meglévő tünet okát is fel kell tárni, így hosszú távon is eredményes lehet a rehabilitáció. Sikeres kezelés után pedig funkcionális erősítő edzések segítségével őrizhetjük meg ennek eredményét.

Szakembereink előzetes bejelentkezés alapján elérhetőek mindenki számára. Szolgáltatásaink közé tartozik a gyógytorna számos területe: tanácsadás, prevenció, mozgásterápia és rehabilitáció, egyéni és csoportos foglalkozások keretében. Fordulhatnak hozzánk bátran bármilyen gyermekkori betegséggel, ortopédiai, traumatológiai, reumatológiai, sportbaleset vagy bármely más egészségügyi, mozgásszervi problémával, amelyhez az orvos kezelésként gyógytornát vagy gyógymasszázst javasolt. A gyermekek és serdülők életkori sajátosságait figyelembe véve várjuk a fiatalokat, legyen szó gerinc tornáról, lúdtalp tornáról, egyensúlyfejlesztésről vagy adott betegség, sérülés rehabilitációjáról.
A mozgásszegény életmód minden korosztályt érint, egyre gyakrabban fordul elő a saját környezetünkben vagy akár saját magunkon is nyaki, -háti vagy derékfájdalom, aminek hátterében gyakran az alacsony fizikai aktivitási szint vagy a nem megfelelő terhelés áll. Az esetek többségében alapos állapotfelmérés után komplex mozgásterápiával csökkenthetők, sőt megszüntethetők az említett panaszok. Azonban a mozgás nem csak fiatal korban fontos, így várjuk azokat az idősebb, nyugdíjas pácienseket is, akik szabadidejükben szeretnének tenni egészségükért.
A gyógytornákon biztonságosan, ellenőrzött keretek között mozoghatnak és tehetnek egészségük és életminőségük megőrzéséért. Elérhető gerinc torna, mobilizáció, egyensúlyfejlesztés, és csontritkulás esetén is végezhető mozgásterápia az idősek számára.

A pályázati keretből komoly sport és gyógyászati eszköz beruházás is történt, annak érdekében, hogy minél szélesebb körű szolgáltatási palettát tudjunk nyújtani a gyógyulni vágyó vendégeknek. Ugyanakkor eszközeink egy részével történő munkát nem csak az egészségügyi dolgozóink, hanem edzőink is be tudják építeni az edzéstervbe a személyi edzések és a funkcionális edzések során, így növelve azok sokszínűségét.
Rendelkezésünkre áll új eszközként egy professzionális evezőgép és egy airbike (levegő- ellenállásos bicikli), melynek használata testünk számos izomcsoportját (alsó- és felsőtest izmait is) aktiválja, továbbá a szív és keringési rendszer teljesítőképességét is fokozza.
Beszerzésre került két darab csigás funkcionális edzőgép is, ami manapság szinte elengedhetetlen kelléke az edzőtermeknek és a rehabilitációs központoknak. Fontos kiemelnünk ahhoz, hogy elérjük a kívánt hatást, helyes kivitelezésre van szükség, melyben szakembereink segítenek.

Ritkaságnak számít a nagyobb városokban is korlátozottan elérhető Kaatsu, amely egy Japán fejlesztésű találmány, ami kiválóan alkalmas a rehabilitáció mellett erő, és állóképesség fejlesztésre minimális mechanikai stressz mellett. Az eszköz anélkül ér el edzéshatást, hogy a páciens ténylegesen megerőltetné magát a terápia vagy edzés közben.

Kiegészítő terápiaként elektroterápia is elérhető, ezen túl lézer terápiás, ultrahang terápiás és Bemer mágnesterápiás géppel is rendelkezünk.

A kitűzött célunk az, hogy megfizethető áron, minőségi szolgáltatásokat nyújtsunk a saját városunkban élő betegeknek, akik eddig más településekre jártak különböző rehabilitációs foglalkozásokra. Ezzel a lehetőséggel sok időt és fáradságot spórolhatnak meg a derecskeiek, amelyet eddig az utazással töltöttek.

Fontosnak tartjuk a hatékony együttműködést a helyi háziorvosokkal, védőnőkkel, óvodával és iskolával – így megkönnyítve és leegyszerűsítve a kedves betegeink eljutását hozzánk.
Bízunk benne, hogy sikeres és hosszútávon fenntartható lesz a projektünk!
Derecske Budo Egyesület
Megosztás