You are currently viewing IV. NYÁRI Napközis TÁBOR Derecskén

IV. NYÁRI Napközis TÁBOR Derecskén

  • Post category:karate

2020. július 21-24. között került megrendezésre a IV. NYÁRI Napközis TÁBOR Derecskén.
Az idei táborban 40 gyerek vett részt, ami rekord létszámnak számít, ugyanis ennyi résztvevő még nem volt a derecskei karate táborok történetében.

Számomra nagyon izgalmas volt. Ez volt életem első ilyen tábora, és nagyon izgultam milyen lesz ennyi gyerekkel együtt lenni/dolgozni, de fantasztikus volt. 🙂

A tábor állandó helyszíne az Erzsébet utcán volt, ide érkeztek meg minden reggel a gyerekek majd ezt követően a gyülekezőnél az edzők ismertették az aznapi programokat.
Reggelente – kicsit álmosan- 7:30-kor elindultak az első edzések, amelyek mindig más helyszínen – az egyesület edzőtermében, a sportpályán, és az Erzsébet utcai székhely tágas udvarán – voltak felváltva.
Az edzések általában 3 csoportban zajlottak. Voltak karate edzések, kezdő edzések külön a kicsiknek és nagyoknak.
Az első tréningek után jött a reggeli, amit még egy edzés követett ebédig.
Szerintem a gyerekek nagyon élvezték minden napját, mindig nagy zsongás fogadott minket edzések után, de azért kellemesen el is fáradtak.

Ebéd után jött a várva várt lazítás, délutánonként különböző programok voltak, amiket az edzők remekül megszerveztek.
A napi programok 16:00-kor záródtak, bár ahogy láttam, a gyerekek még sokáig játszottak volna, szerencsére a hangulat olyan jó volt, hogy haza sem akartak menni.
A szabadidős programok között mindenki találhatott kedvére valót, hiszen volt medencézés, táncoktatás, íjászkodás, kézműves foglalkozás és biciklitúra.

Minden nap izgalmas volt, unatkozni esély sem volt, a gyerekek pedig szerették minden percét.
Vidáman teltek a napok, és nagyon gyorsan eltelt a tábor, észre sem vettük és már hirtelen vége is lett.
Jó volt látni, ahogy új barátságok születtek a gyerekek között, ahogyan ismerkedtek, ahogy egyre bátrabbak és ügyesebbek lettek.

Természetesen az edzők is kitettek magukért, a maximumot nyújtották, mindig változatos, és jó hangulatú edzéseket tartottak, figyelmesen, de azért szigorúan dolgoztak.
A gyerekek imádták, szerintem nagyon sokan visszatérnek jövőre, köztük én is, mert bár nem volt könnyű, de hatalmas élmény volt ott dolgozni és velük lenni.
Köszönöm a lehetőséget érte. Csodás csapat volt!

Szokolai Zsuzsanna